Zavařování a nakládání
Na této stránce můžete najít následující recepty:
Recept je převzatý z knihy Dagmar Lánské „Z lesa a ze zahrady od jara do zimy“, váhové poměry surovin mírně upraveny letitou zkušeností. Vyzkoušeli jsme různá čatní z angreštu – např. cibulové nebo s jablky. Ale tohle jednoznačně vede a k vegetariánské svíčkové z dýně Hokkaidó je prostě nejlepší. Stejně tak se hodí k zeleninovým rizotům s uzeným tofu.
Suroviny:
1 kg plodů, 2 dcl octa, 400 g cukru, lžička soli, 2 stroužky česneku, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky skořice, špetka mletého kmínu, špetka mletého hřebíčku, pepř, chilli.
Postup:
Angrešt očistíme a rozvaříme. Přidáme ocet, cukr, sůl, prolisovaný česnek a ostatní koření a vaříme další ¼ hodiny. Horké plníme do skleniček, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
JV - červen 2014