RECENZE

Tajemství a smysl života


V této recenzi se s vámi chci podělit o moje dojmy z návštěvy filmu.

Nejdříve k filmu uvedu základní údaje. Film je oficiálně zařazen do kategorie Drama / Dokumentární / Animovaný / Fantasy. Toto zařazení je dle mého názoru zavádějící, spíš bych jej zařadil mezi naučné či instruktážní. Jedná se o českou produkci o délce 154 minut. Režisérem a scénáristou je  Petr Vachler, kameramanem Karel Fairaisl, autorem hudby je Valerie Vachlerová. Na adresu scénáristy patří velké poděkování za odvahu toto téma otevřít a zpřístupnit ho veřejnosti. Film má dobré herecké obsazení, hlavní role hrají Jan BudařJosef PolášekBarbora SeidlováAndrea RůžičkováAneta KrejčíkováRobert JaškówPetr BuchtaVladimír Javorský a Valerie Vachlerová

Film názornou formou prezentuje převážnou většinu základních aspektů našeho života, které jsou před námi naší společností zatajovány. Na základě vlastních zkušeností bych do jeho obsahu ještě některé důležité oblasti doplnil. Při sledování filmu se vám zřejmě vybaví některé dřívější aspekty vašeho života. To vám zřejmě umožní zamyšlení nad některými současnými událostmi, které právě prožíváte. Film svým obsahem plně naplňuje svůj název. Podle toho, s jakou částí jeho obsahu se ztotožníte, můžete také zjistit, jak daleko jste na své duchovní cestě za poznáním.

Dle mého názoru se jedná o mimořádný umělecký počin, který určitě stojí za to vidět. Kdyby to záleželo pouze na mně, tak bych jej nechal promítat dětem na začátku každého školního roku. I když ve filmu třeba nenajdete nic nového, tak ho v rámci opakování určitě stojí za to vidět. Proto vám ho doporučuji shlédnout.

LLV –prosinec 2023

Zpět
Vytiskni stránku