RECENZE

Tibetské léčení zvukem

Tenzin Wangyal Rinpočhe

Maitrea 2010

 


Kniha je uvedena motem:

„Meditační cvičení pro odstranění vnitřních překážek a odhalení vlastních zdrojů ušlechtilých vlastností a přirozené moudrosti.“

Kniha je realizována v tenké vazbě v rozsahu 106 stránek. Vzhledem k širšímu řádkování a reklamě na další knihy mohla být kniha podstatně kratší. Součástí knihy je i CD – Cvičení s pěti bojovnickými slabikami. Obsahově kniha není ani tak k běžnému čtení, ale spíše manuálem k praktické realizaci jednotlivých cvičení.

Obsah knihy je rozdělen do následujících částí:

Kniha začíná Předmluvou a Úvodem, které čtenáře uvádí do obsahu knihy. Následuje vlastní obsah knihy. Dále pokračuje popis práce s pěti bojovnickými slabikami.

Kapitola 1 - První slabika A

Slabika A nás spojuje s prostorem, ve kterém se vše následující odehrává. Slabika je spojena s čakrou mezi obočím a bílým světlem, které z ní vyzařuje. Práce s touto oblastí posiluje naše sebevědomí.

Kapitola 2 – druhá slabika ÓM

Slabika ÓM nás spojuje s naším uvědomením či světlem, které se nachází v prostoru. Slabika je spojena s krční čakrou a červeným světlem. Práce s touto oblastí rozpouští naši podmíněnost a spojuje nás s moudrostí.

Kapitola 3 – Třetí slabika HÚM

Slabika HÚM nás spojuje s ušlechtilými vlastnostmi lásky, soucitu, radosti a vyrovnanosti. Slabika je spojena se srdeční čakrou a jasným modrým světlem. Výsledkem této práce je dosažení blaženosti.

Kapitola 4 – Čtvrtá slabika RAM

Slabika RAM nás spojuje s dozráváním ušlechtilých vlastností.  Slabika je spojena s pupeční čakrou a jasným červeným světlem. Výsledkem této práce je získání zralé sebedůvěry a moudrost rozlišujícího uvědomení.

Kapitola 5 – Pátá slabika DZA

Slabika DZA nás spojuje se spontánními projevy prostřednictvím projevů, činností a akcemi. Slabika je spojena s tajnou čakrou a jasně zeleným světlem. Výsledkem je štěstí a volnost, které je dosaženo prostřednictvím překonání vnějších překážek a nenucené sebedůvěry.

Kapitola 6 – Každodenní meditace

V této kapitole najdete návod jak pracovat s přiloženým CD při praktickém cvičení.

Dodatek – Odstranění překážek cvičením ca lung

Autor v této části doporučuje spojit cvičení pěti bojovnických slabik se cvičením ca lung, které nás má připravit pro vlastní cvičení. Jedná se o provádění energie třemi energetickými kanály. Toto cvičení autor podrobněji popisuje ve své knize Léčení formou, energií a světlem.

Závěr knihy tvoří Poděkování,ve kterém autor děkuje všem, kteří se podíleli na přípravě a vydání této knihy. V části O autorovi se dozvíte základní životopisné a profesní informace o autorovi.

Kniha je zakončena inzercí na patnáct knih z knihkupectví MAITREA.

Kniha se vyznačuje stejným charakterem jako ostatní autorovy knihy. Spíše než o knihu k běžnému čtení se jedná o podrobný cvičební návod, který je doplněn a usnadněn přiloženým CD. Pokud budete chtít tento směr osobního rozvoje vyzkoušet, najdete v knize velmi dobrého pomocníka.

LLV – červen 2022

Zpět
Vytiskni stránku