RECENZE

Dny čaje a keramiky

Brno - Lužánky

 

Tak jako každoročně i letos proběhly v prostorách Domu dětí a mládeže Dny čaje a keramiky. V jeho obsahu jste i letos našli vše, co se již osvědčilo v minulosti. Po zaplacení vstupného, které činilo 70,- Kč, a obdržení registračního razítka jsme se dostali do vkusně upraveného vstupního vestibulu.

Po obou stranách byly umístěny výstavky keramiky a bonsají.

V těchto prostorách se nacházel také japonský altánek, ve kterém v časových intervalech probíhala ukázka čajového obřadu.

V prostorách terasy byly umístěny stany pro občerstvení. Tak jako každoročně bylo objednáno pěkné slunečné počasí, a tak chvíle posezení ve stínu přišla opravdu vhod. Stejně tak i čaj bylo možno konzumovat pod otevřenými přístřešky.

Byly zde také stánky s nejrůznější keramikou, nechyběl ani doplňkový sortiment v podobě nejrůznějších pochoutek. Pro ty, kteří zde chtěli strávit delší dobu, bylo k dispozici i několik druhů plnohodnotné obědové nabídky.

Jako tradičně nechyběly ani ukázky výroby různých druhů keramiky, včetně jejího vypalování.

K vidění i vlastnímu vyzkoušení byla ukázka japonské kaligrafie pod vedením stylově oděné japonské lektorky.

Obdobně tomu bylo s ukázkou tvarování bonsají. V rámci tvořivých dílen bylo možno vytvarovat si vlastní bonsaj a následně si ji odnést domů. Zajímavá byla i ukázka spojení keramiky a dekorativních rostlin.

Pro ty, kteří dávali přednost pobytu na slunci, bylo k dispozici stylové posezení, ze kterého byl nejlepší výhled na probíhající program.

A že se bylo na co dívat můžete posoudit sami. Vystoupení orientálních tanečnic za zvuků odpovídající hudby mělo velmi pozitivní ohlas.

Celá akce byla profesionálně ozvučena prostřednictvím moderátora a ozvučovací techniky rádia Petrov.

Pobyt na této akci byl jako vždy velmi příjemný. Náladu snad nejlépe vystihuje popis „hříšný poklid nedělního odpoledne“. V tomto rozpoložení, při dostatku kvalitního občerstvení se dalo pobývat opravdu hodně dlouho. Chcete-li tuto pohodu zažít na vlastní kůži, doporučuji vám účast na příštím ročníku Dnů čaje a keramiky.

LLV – červen 2018

 

Zpět
Vytiskni stránku