RECENZE

Současná společensko – politická situace.

Širší kontext

Současná situace ve světě i v naší republice se vyznačuje značným napětím a nárůstem emocí mezi lidmi. Jednotlivé aktuální projevy se ve většině případů vyznačují tím, že ve své podstatě nic neřeší. Předkládaná řešení a jejich realizace naopak přináší ještě další problémy. Tento stav by se dal stručně vyjádřit, že pro stromy není vidět les. Proto jsem se rozhodl na toto téma napsat pár řádků s hlubším pohledem na současný stav. Stále se totiž mlátí prázdná sláma v podobě důsledků. O jejich příčiny se však nikdo nezajímá. Bez odhalení těchto příčin a jejich nápravy není žádná změna možná. Jedná se pouze o zbytečně vynaložené úsilí a plýtvání osobní energií, kterou je možno použít mnohem účelněji.

Předně je zapotřebí si uvědomit, v jakém historickém období se nacházíme. Z východního pohledu žijeme ve věku Kalijugy, tedy temna. Ze západního pohledu se jedná o období postmoderny, která se vyznačuje celkovým úpadkem ve všech oblastech. Z historického pohledu se dnešní doba dá přirovnat s obdobím rozpadu Římské říše. Pokud pracujete s lidmi, tak vám musí být jasné, že všechny ty tvrzení o všeobecném duchovním rozvoji lidstva jsou pouze zbožným přáním některých lidí a se skutečnou realitou nemají nic společného. V dnešní době je rychlý duchovní rozvoj pouze výsadou konkrétních jedinců, kteří na sobě usilovně pracují. Proto od této doby všeobecně nelze nic pozitivního očekávat.

Pokud se celosvětově objektivně podíváme na společenské uspořádání, zjistíme, že jeho skutečný stav v žádném případě neodpovídá tomu, co o něm naši představitelé tvrdí. Ve své podstatě se jedná o tvrdý diktát menšiny vůči většině, která je v postavení novodobých otroků. Většina obyvatel v systému politických stran, parlamentů a senátů, které jsou přímo řízeny zájmy nadnárodních korporací, není schopna vůbec nic ovlivnit. Pokud se o této problematice chcete dozvědět víc, doporučuji vám přečíst Zelenou knihu od Muammara Al-Kaddáfího. Jeho pokrokové myšlenky a to, co za své vlády v Libii dokázal, vám také objasní, proč musel zemřít a proč musela být Libye rozvácena. Dokud tento stávající systém nebude změněn, není možné stávající situaci změnit.

Nyní k některým konkrétním problémům, které tíží naši společnost. Většina z nás má podstatné výhrady vůči politikům, kteří v žádném případě nezastupují zájmy lidu. Domnívám se, že v jejich případě jsou možné pouze dvě varianty. Buď jsou naprosto nekompetentní a v tom případě na svých postech nemají co dělat, nebo jsou zaprodaní a slouží zájmům někoho jiného, než voličů, kteří je do funkcí bláhově zvolili. I bez prosazování jakýchkoli konspiračních teorií dle mého názoru všechno ukazuje na druhou variantu. Stačí si položit základní kriminalistickou otázku, „komu ku prospěchu“. V tomto případě se ale jedná o jasný trestný čin vlastizrady a podle toho by s nimi mělo být naloženo. Dnešní doba je však plná paradoxů, skutečným vlastencům jsou dávány přívlastky rasistů, xenofobů a fašistů, jejich projevy jsou zařazovány do kategorie podněcování rasové nesnášenlivosti. Oproti tomu jsou lidé, kteří vůči svému národu páchají tu nejzávažnější trestnou činnost oslavováni. Co bychom ale mohli v dnešní době čekat jiného. Dalším dílčím projevem je otázka běženců. Doporučuji se zamyslet nad některými drobnostmi. Když byl vytvořen s velkou slávou Šengenský prostor, jak je možné, že nebyla zajištěna důsledná ochrana jeho vnějších hranic? Do té doby všechny členské státy tuto ostrahu svého území řešily. Proč se máme k desetitisícům běženců chovat jinak, než k jednotlivci, který nelegálně vstoupí na naše území? Pokud u nás chce někdo žít, tak existuje nějaká imigrační politika, stačí zažádat o politický azyl a projít patřičnou procedurou. K otázce Islámu - doporučuji nejdřív si o tomto náboženství něco nastudovat a až pak se k němu vyjadřovat. Fakta a ničím nepodložené emoce jsou totiž dvě zcela odlišné věci. Pokud se vám nechce studovat přímo Korán, doporučuji v této oblasti shlédnout například tuto přednášku.

Dále si můžeme položit otázku, proč se mám chovat vstřícně a materiálně zabezpečovat  „návštěvu“, která mi bude chtít měnit můj zaužívaný životní styl, vnucovat svoje hodnoty, obracet mě na svoji víru, která mi bude ničit můj majetek a která mi případně znásilní manželku nebo dceru? Nevím jak vy, ale pokud to bude v mých silách, tak takovouto návštěvu velmi rychle ze svého domu vypakuji. Nebudu v tom přitom rozhodně vidět žádné projevy xenofobie, rasismu, fašismu či něčeho podobného. V souvislosti s touto problematikou se naskýtá otázka, proč nám jsou zamlčována fakta ohledně skutečného chování migrantů. Na Internetu si jich můžete dohledat plno a rozhodně se nejedná o žádné podvrhy. Malé ukázky naleznete například zde a zde.

Opravdu se domníváte, že se ty masy lidí jenom tak den ze dne zorganizovaly a daly na pochod? Podívejte se, jaký je problém u nás zorganizovat nějakou akci a sjednotit při tom pár skupin s podobným zaměřením. Dle mého názoru se nejedná o nic jiného než o promyšlenou expanzi Islámu s cílem vytvoření Evropského kalifátu. Argument, že je to nutnost, protože naše populace vymírá, je sice z poloviny pravdivý, ale nemá opodstatnění. Starší generace jistě zná pojem Husákovy děti. Stačí vytvořit podmínky pro návrat k tradiční rodině a zvýhodnit rodiny s více dětmi. Rozhodně nemám nic proti cizincům, kteří sem přijdou a chtějí zde řádně pracovat a přijmout naši kulturu. Černý Moravan mi rozhodně nevadí, žili tu již v době Velkomoravské říše. Rozhodně mi ale vadí, pokud někdo chce předělávat kulturu a zvyklosti, ve kterých žiji. V této oblasti vidím jediné řešení. Ty cizince, kteří se plně integrovali do naší společnosti, u nás ponechat, a všechny ostatní odsunout, bez ohledu o jakou jejich generaci se jedná. Bez tohoto radikálního opatření se trvalé hrozby teroristických útoků v žádném případě nezbavíme. I když je to opatření hodně radikální, nevidím jinou reálnou možnost, jak odlišit slušné lidi od teroristů. Na základě svých zkušeností si dovolím tvrdit, že skryté teroristy není schopna odhalit žádná policie ani tajná služba na světě. Nehovořím o tom, kolik opatření proti terorismu budou stát, kolik společenských omezení a jakou ztrátu osobních svobod to přinese. Můžete se podívat na ukázku zacházení s běženci ze země, kde s touto problematikou mají svoje bohaté zkušenosti.

Pokud se někdo bude cítit dotčený chováním islamistům vůči nám, tak se opět můžeme podívat na příčiny a „oprávněnost“ jejich chování. Vzpomeňte si, kdo začal šířit západní „demokracii“ a kulturu do islámských zemí a jakým způsobem se tak dělo. Dělo se tak prostřednictvím bomb, nábojů s ochuzeným uranem, nezákonným svrháváním vlád suverénních států, rozvracením jejich ekonomiky, rozkrádáním jejich kulturního bohatství a vraždění jejich čelných představitelů, jakými byli Arafat a Kaddáfí, uvržením celého regionu do bídy a násilí. Když si toto všechno uvědomíme, můžeme se ještě divit, že jsme si vyrobili nepřátele na život a na smrt?

Je zde ale ještě spousta dalších zajímavých otázek. Pro omezený rozsah tohoto příspěvku je pouze zmíním a ponechám bez odpovědi. Proč jsou naši politici oslavováni za to, že rozprodávají náš státní majetek? To je totiž skutečná podstata významu slovního spojení, „přilákali jsme do republiky významné investory“. Tyto nadnárodní korporace sice za daňových úlev a podobných výhod vytvoří nová pracovní místa, mzda zaměstnanců je ale v převážné většině  podprůměrná a veškerý vytvořený zisk odchází mimo republiku. Proč máme v republice tisíce bezdomovců, kteří budou zimu trávit pod širým nebem a desetitisíce nezaměstnaných a důchodců, kteří živoří na hranici bídy? Pro tyto lidi peníze na pomoc nejsou. Pro nelegální migranty, kteří navíc s naší pomocí nejsou spokojeni a opatření kolem nich se ale peníze najdou. A to všechno za vlády strany, která má ve svém názvu „sociální“. Proč se stejné skutky měří dvojím metrem? Když vybuchne nálož na západě, tak je to teroristický čin, když vybuchne na Ukrajině, tak je to chválihodný čin aktivistů. Že jejich činem trpí tisíce nevinných obyvatel, už nikoho nezajímá. Pokud někdo někoho zabije, je to vrah, který je odsouzen a mnoho let stráví ve vězení. Když agenti jednoho státu prokazatelně zákeřně zavraždí představitele jiného suverénního státu, tak se všichni tváří jako by se nic nestalo. Přijde vám to opravdu v pořádku? A co teprve když představitelé země nechají zavraždit tisíce svých vlastních obyvatel pro naplnění svých zájmů a tuto ohavnost svede na někoho jiného. Přátelili byste se s masovým vrahem ve svém soukromí? Tak proč souhlasíte s tím, aby se s touto zemí přátelil náš stát? Když aliance NATO napadne a rozvrátí suverénní stát na druhém konci světa a zabije při tom desetitisíce civilních obyvatel, tak je to v pořádku. Normalizace života v takto zbídačelé zemi už nikoho nezajímá. Když druhý stát vojensky podpoří suverénní vládu svrchovaného státu ve svojí těsné blízkosti, tak je to hanebný zločin, který je zapotřebí odsoudit, a pokud to půjde - i potrestat. Může se pak někdo divit, že soudně uvažující lidé, kteří navíc ví, o čem válka a zabíjení je, vystupují proti NATO? V hospodářské oblasti to pak může rozhodně být tolik utajovaná smlouva TTIP mezi USA a EU. Nevím jak vy, ale já bych rozhodně nepodepsal smlouvu, kterou bych si nemohl v klidu prostudovat a zvážit. Jako přirovnání bych uvedl Sudety – o nás, bez nás. Mimochodem, pamatujete si, kteří naši spojenci tuto smlouvu podepsali a zradili nás? Vážně se domníváte, že by se dnes zachovali jinak?  Přesně toto se ale děje. Místo řešení zásadních otázek se naše vedení uspokojuje a svoji energii vybíjí na nic neřešících žabomyších sporech a politikaření.

Dále je zapotřebí si uvědomit, že v průběhu let v naší západní společnosti došlo k rozkladu morálních hodnot jedince. Současný stav je jasně patrný na psychické, emoční i zdravotní úrovni naší populace. Poté plíživě následovala demontáž klasické rodiny v podobě pracovní vytíženosti, orientování na konzumní způsob života, preferování homosexuality a volných partnerských svazků. Následně pak potlačení lokálních kulturních tradic. Nyní je na řadě rozbití jednotlivých států a nastolení multikulturního prostředí. Otázka rovnoprávnosti je v něm však pouze iluzorní. Jak můžete vidět na různých záběrech, tak v tomto prostředí naše kultura nemá šanci proti dravému islámu obstát. Na první pohled se může zdát, že se jedná o přirozený a samovolný běh událostí. Vše ale nasvědčuje tomu, že se jedná o velmi dobře připravené a dlouhodobě naplánované dění, které má sloužit k možnosti lepšího ovládání obyvatel.

Za samostatnou zmínku určitě stojí i postavení našich sdělovacích prostředků, které už dávno nejsou schopny objektivně informovat o dění u nás, natož ve světě. Opět se tomu nemůžeme divit, když tyto prostředky nejsou v rukou státu, ale soukromých subjektů. Potom jim nezbývá nic jiného, než prezentovat jejich zájmy, potažmo zájmy politiků, kteří jejich zájmy politicky realizují. Cenzura v dnešní době je bezesporu mnohem větší, než tomu bylo za socialismu. Starší z nás si jistě vzpomenou na zahraniční zpravodajství, které nás sice tendenčně, ale přece jenom informovalo o veškerém dění ve světě. Pokud chceme mít nějaké objektivní informace, nezbývá nám nic jiného, než se orientovat na nezávislé sdělovací prostředky. Pokud se jedná o tištěné zprávy, může se jednat například o Zvědavce, pokud o mluvené slovo, pak například Svobodné rádio. Pokud upřednostňujete obrazové zprávy, tak například Českou nezávislou televizi, New World Order Opposition  nebo  České nezávislé zpravodajství.

Domnívám se, že jako pár námětů na zamyšlení by to mohlo stačit. Podívejme se ale na karmické příčiny tohoto stavu. Všimněte si, že současnou destrukcí jsou nejvíce postiženy bývalé koloniální mocnosti. Pěkně to vystihl Muammar Al-Kaddáfí na půdě OSN, když prohlásil, že nadešel čas, aby tyto země splatily svým bývalým koloniím vše, co jim v době kolonialismu ukradly. Podívejte se také na Německo a jeho ideu čisté, blonďaté a modrooké rasy. Jak dlouho myslíte, že jim tato rasa ještě vydrží? Za vším můžeme najít hlubší příčiny. Karmické zákony fungují vůči všem a zcela spolehlivě a neúprosně. Nám pak nezbývá než se s tím smířit a jeho verdikt přijmout. Pokud si však příčiny současného stavu uvědomíme, máme dobrou šanci ho do budoucna změnit a vytvořit si novou, lepší karmu. Hlásím se jako spousta z vás k pacifismu a zabíjení jakýchkoli živých bytostí se mi příčí. Změna stávajícího stavu si vyžádá vystoupení ze zločinecké organizace NATO. Bezprostředně na to pak vyhlášení vojenské neutrality. Tento krok musí být jako první. Bez něho nás naši „spojenci“ nenechají udělat žádné další změny. Při pokusu o ně se můžeme dostat pouze jako další položka na dlouhý seznam zemí, kterým bylo „pomoženo“ nastolit či udržet „demokracii“. Pro pořádek si to obsahově srovnejte s tolik odsuzovanou internacionální pomocí spojeneckých vojsk. Tento krok si samozřejmě vyžádá převzít ochranu svého území a obyvatel do vlastních rukou. Nevím jak vy, ale já si chci o svých záležitostech rozhodovat sám. Nechci, aby o nich rozhodovali nějací úplatní polici či úředníci z Bruselu. Toto má jediné řešení vystoupit z EU, zrušit systém politických stran a nastolit systém samosprávy.

Pokud se vám to zdá jako utopie, tak s vámi plně souhlasím. Pro její uskutečnění by každý z nás musel něco udělat. Tedy museli bychom začít sami od sebe, abychom byli schopni nadhledu nad současným děním, stát si neohroženě za svým názorem a být odolní vůči všemožným manipulacím. V této souvislosti apeluji na návrat ke zdravému „selskému“ rozumu, který nám umožní rozlišit, co je pro nás dobré a co ne. Je zapotřebí obnovit i naše nefunkční rodiny. Navrátit se k institutu manželství, mít více dětí a utužovat rodinné vazby. Dále je zapotřebí obnovit naše klasické kulturní tradice, místní folklór, svátky, zvyky a podobně. Nebát se například bojkotovat Santa Klause, ale trvat na našem Ježíškovi. To jsou všechno věci, které může udělat individuálně každý z nás. Jak snadno jme schopni zapomenout na vlastní kulturu a převzít kulturu jinou můžete vidět například na anglických názvech našich obchodů a firem. Opravdu si myslíte, že anglicky mluvící země jsou lepší, jsou nám nadřazeny a mají morální právo šířit svoji kulturu na naše území? Proto navrhuji tyto názvy bojkotovat a navrátit se k našim tradičním názvům. Síla nás, občanů, spočívá v našem chování. Do anglicky nazvaných obchodů a zařízení prostě nechodím, zboží některých států nekupuji, na dovolenou do některých zemí nejezdím. Dovedete si například představit, co by nastalo v Lídlu, který by musel všechno neprodané zboží po americkém týdnu vrátit? Minimálně by se nad příčinou tohoto stavu  museli zamyslet a příště by si dobře zvážili, jestli s jim nevyplatí udělat jiný týden, třeba eskymácký. Obdobně je tomu se sdělovacími prostředky, které nás neobjektivně informují. Nic nám nebrání v tom jejich zpravodajství bojkotovat a přeorientovat se na alternativní zdroje informací. Pro dosažení potřebných změn je zapotřebí se sjednotit a veřejně ukázat vůli lidu. V jednotě je síla, proti které nikdo nic nezmůže. Vzpomeňte si na listopad, nebo se podívejte na proudy běženců, které nikdo nedokáže zastavit ani zkontrolovat. Podívejte se do minulosti na Svatopluka a jeho tři syny. Jeho ukázka s pruty je dle mého názoru víc než průkazná. Připadá vám to jako stále větší utopie? Přiznám se, že mně taky. V tom případě je zapotřebí přestat strkat hlavu do písku a podívat se realitě do tváře. Připravte se na to, že svět, takový jaký jsme znali, už skončil a začněte dělat opatření potřebná pro holé přežití svoje a své rodiny. Nic pěkného nás totiž v budoucnosti nečeká. Ještě stále ale není pozdě tuto realitu změnit, jestli se to podaří, záleží na každém z nás.

LLV-listopad 2015

Zpět
Vytiskni stránku