Učitelé řádu Lyricus

    Před časem jsem se v článku „Poselství Tvůrců křídel“ zabýval fenoménem Wingmakers neboli Tvůrců křídel. Na tuto tématiku navazuje nový fenomén – Učitelé řádu Lyricus. Neznalým čtenářům bych ho rád v následujících řádcích stručně přiblížil.

     Základním prostředkem šíření informací Lyricusu je internet a domovské stránky http://www.lyricus.org a jejich různojazyčné modifikace, které jsou naprosto shodné a doslovné, což napovídá o silné a profesionální nadnárodní podpoře těchto stránek. Nechybí ani česká verze na adrese www.lyricus.cz, kde jsou veškeré presentované informace volně ke stažení. Jejich obsah se v mnoha směrech odvolává na stránky Tvůrců křídel. 

    A co se nám vlastně snaží sdělit? Dle stránek Lyricusu se Velký vesmír skládá ze sedmi vesmírů, v nichž žije sedm fyzických manifestací Prvotního Zdroje. Ty jsou známy pod názvem Centrální Rasa. Lyricus se přirovnávají k Jesuitskému či Tibetskému mnišskému řádu Centrální Rasy.  Hlavním cílem jejich činnosti je nevyvratitelný objev lidské duše, který označují pojmem Velký Portál. Tento objev považují za nevyhnutelný v každém humanoidním druhu. A právě lidstvo na naší planetě se dostává do období krátce před tímto objevem, který má sjednotit vědu a jednotlivé náboženství do „vědy multidimensionální reality“ a který má změnit od základu fungování naší společnosti. Tento systém má být schopný obnovit zdraví a rovnováhu v oblasti psychických, emočních a mentálních dysfunkcí. 

    Učitelé Lyricusu se mají postupně inkarnovat do čtvrtí moci (vláda, náboženství, kultura a věda). V současnosti je údajně již inkarnováno okolo 12 členů Lyricusu, přičemž v každé čvrti moci již působí 3 až 6 členů, jenž jsou podporováni týmem neinkarnovaných členů.
    V textech je naznačováno, že by k objevu Velkého Portálu mělo dojít někdy v průběhu poslední čtvrtiny 21. století. Nyní by se měli v následujících 35 až 40 letech rodit jedinci – vědci, učenci, psychologové, umělci apod., kteří Velký Portál odhalí a zpopularizují. 

    V řádu Lyricus rozdělují odborné znalosti do sedmi oborů: genetika, neo-věda, metafyzika, smyslové a datové proudy, psychokoherence (psycho-soudržnost), kulturní vývoj a svrchovaná jednota. Právě na tyto obory se vážou jednotlivé lokality Tvůrců křídel, které mají být předkládány v předem daném pořadí.
Nyní jsme tedy v první vlně projevení systému víry Lyricusu. Druhá má začít v okamžiku, kdy se jeho členové začnou setkávat s vlivnými osobnostmi čtvrtí moci a třetí potom spočívá již v definitivním odhalení Lyricusu.

    Co dodat závěrem? Profesionalita presentace je velice vysoká. Co se obsahu týče, na rozdíl od Tvůrců křídel bych těmto stránkám přiznal také mnohem vyšší propracovanost. Témata se střídají, od duchovních, které jsou velice kvalitně zpracovaná a v mnohém přinejmenším hodná zamyšlení, po „presentační“. Ta jsou ovšem podána také velice šikovným způsobem, kdy je člověk často odkázán na vnitřní pocit, který v něm dané informace vyvolávají. Jinými slovy, buď tomu člověk chce věřit, nebo ne a pak je velice snadné takového jedince označit za „nevěřícího Tomáše“ či za jedince, který ještě nedosáhl potřebného vývojového stupně. Osobně necítím potřebu se tímto fenoménem zabývat podrobněji, proto jsem nastínil pouze stručný obsah, který by měl poskytnout základní informace, o co se jedná.
    Nejlépe bude, když se s obsahem uvedených stránek každý čtenář sám seznámí a udělá si na jejich obsah vlastní úsudek.

 RS – červenec 2006

Zpět
Vytiskni stránku