Hemi Sync

    Na základě vcelku dobrých zkušeností se základním seminářem Přechod branou jsme se zúčastnili pokračovacího semináře, který se konal ve stejných prostorách ve dnech 12.-14.11.2004. Pokud jste se doposud s našimi předcházejícími zkušenostmi neseznámili, obsah textu naleznete zde.  

    Úvodní část semináře byla věnována poměrně rozsáhlému opakování. Většina času byla věnována práci v Ohnisku 12. Prováděná cvičení byla zaměřena na techniky, rozšiřující možnosti využití tohoto ohniska.

    Po této průpravě jsme se teprve dostali k nové problematice. Jednalo se o dosažení úrovní, nazvaných jako Ohnisko 15. Tímto názvem je označen stav volného bytí v prostoru. V této dimenzi se nachází jemnohmotné světy a bytosti, které tyto světy obývají.

    Program semináře vyvrcholil vstupem do Ohniska 21. Tímto názvem je označován stav zahrnující prostor Nicoty, do níž se prochází přes Světlo. Na semináři použitá a doporučená technika tohoto pokročilého mystického stavu dosahuje přímo materialistickým postupem. Praktické využití tohoto stavu je však věc druhá, záleží na každém jedinci a nelze ho použitou technikou ošálit. U účastníků, kterým se tento stav nepodařilo dosáhnout, kromě různých emocí vyvstala i otázka „o čem to vlastně je?“ U těch, kteří přístupu do Ohniska 21 dosáhli, by se dalo spíše hovořit o „aha“ efektu, nebo o „hm a co s tím?“ Uspokojivé zodpovězení první otázky nebylo bez vlastního prožitku možné. Odpovědí na druhou otázku se obsah semináře nezabýval. Její zodpovězení bylo ponecháno na obrazotvornosti každého účastníka.  

    Prožitky a reakce účastníků semináře tentokrát byly značně individuální. Oproti prvnímu semináři byly rozdíly v dosahovaných výsledcích opravdu markantní. Potvrdilo se, že se člověk může dostat pouze tam, kam mu to jeho stávající úroveň dovolí. Některým jejich Já nedalo a přimělo je k vymýšlení neexistujících prožitků. Jiní otevřeně přiznali, že i když se necítili unaveni, tak usnuli, nebo že jim něco bránilo dostat se tam, kam se v rámci cvičení dostat měli. Těch, kterým se podařilo realizovat všechna zadání, bylo méně než polovina.     

    Po absolvování uvedeného semináře jsme se blíže věnovali zkoumání účinků nahrávek, které jsme si na semináři zakoupili.a došli jsme k následujícím závěrům.
    Subjektivní prožitky, které nahrávky vyvolávají, jsou velmi různorodé. Setkali jsem se s tím, že jejich působení bylo bezmála neznatelné, ale i s tím, že způsobovalo bolesti a napětí v hlavě, případně somatiky v jiných částech těla. Ukazuje se, že tyto projevy záleží na konkrétní úrovni posluchače, přesněji na tom, jak velký je rozdíl mezi jeho přirozeným stavem a stavem, který hudba navozuje. Nebo také na tom, jaké obsahy tento proces osloví v jeho nevědomí. To je snad jediný závěr, který lze v této oblasti zevšeobecnit. Proto se nebudu ani o jednotlivých konkrétních prožitcích zmiňovat.

    Dalším poznatkem bylo, že mezi jednotlivými nahrávkami, které jsme měli k dispozici, není co do jejich účinnosti žádný rozdíl. Rozdílnost jejich názvů je zřejmě motivována pouze obchodními důvody. K navození rozdílných účinků je zapotřebí speciálních nahrávek orientovaných na dosažení jednotlivých Ohnisek, případně stavů vědomí. Tyto nahrávky však nejsou běžně k dispozici. Můžete se však s nimi setkat na semináři, nebo si je cíleně objednat.

    Použité nahrávky působí prostřednictvím synchronizace mozkových hemisfér na lidskou mysl. Zklidnění mysli je první předpoklad k dosažení dalších cílů. K dosažení  těchto cílů je však zapotřebí užít dalších prostředků, například vizualizace, nebo řízené meditace. Zde se však projevuje značné nebezpečí, souvisící s připoutáním k psychické oblasti. V praxi poslech Hemi Sync hudby navozuje stabilní a hluboký stav alfa. K nácviku tohoto stavu je také velmi výhodné tyto nahrávky použít.

    Později se vám možná stane, že hudební doprovod při meditaci nebudete potřebovat, nebo že jej začnete vnímat přímo jako rušivý. Než se tak stane, je nahrávka dobrým pomocníkem. Využití nahrávek by jistě značně rozšířila možnost použít záznam samotného růžového zvuku bez rušivého hudebního doprovodu. Pokud si nahrávku nevytvoříte sami, tak tato možnost není oficiálně k dispozici. V případě zájmu o komerčně distribuované nahrávky se můžete obrátit na adresu slovenského distributora, jehož stránky naleznete zde. 

    Co tedy k této problematice uvést závěrem? Metodu Hemi Sync je možno považovat za velmi dobrý a účinný nástroj, který však v žádném případě není možné zaměňovat s cílem. Na základě vlastních zkušeností můžeme její využití v uvedené oblasti jenom doporučit. 

LLV – květen 2005

Zpět
Vytiskni stránku