NÁMĚTY


Vnitřní bytosti

Bytosti fyzického těla

Védické texty hovoří o tom, že veškerá hmota je obdařena pamětí a duchem. Přesně tomuto tvrzení odpovídají i moje zkušenosti. Komunikovat se dá s veškerou hmotou, jenom se to musí umět. Současná věda zatím končí u vědomí rostlin a komunikaci s nimi. Nemusí přitom jít pouze o hmotu biologickou. Jako příklad uvádím Jaroslava Duška a jeho komunikaci s kameny. Je to velmi zajímavý prožitek, každopádně ho mohu všem doporučit. Pamětí a vědomím však není obdařena pouze přírodní hmota. Svoji míru paměti a ducha má i hmota, která je uměle vytvořená člověkem, tedy různé stroje a zařízení. Čím jsou tato zařízení složitější, tím je její vědomí na vyšší úrovni. Každopádně vám mohu doporučit experimentovat s komunikací i na těchto úrovních. Minimálně se můžete dočkat menšího množství schválností z jejich strany.

Pokud se zaměříme na své zdraví, tak se ve védických textech dozvíme, že jakákoli léčba musí být prováděna zevnitř směrem ven. Příčina zdravotních problémů se vždy nalézá uvnitř nás samotných. Symptomy, které se na našich tělech projevují, jsou pouze vnějšími projevy těchto vnitřních příčin. Proto je při léčbě vždy zapotřebí najít tuto příčinu a tu odstranit. V našem pojetí se touto oblastí zabývají techniky RKR a RKM. Jaký přístup k léčení má naše současné zdravotnictví? Díky používané technice současné zdravotnictví dokáže celkem dobře diagnostikovat vnější projevy zdravotních problémů. Na základě toho pak předepsáním a z vnějšku podávaných léků tyto symptomy potlačit. Vnitřní příčina problému však přitom zůstává skryta a nedotčena. Ani u většiny alternativní léčby tomu však není jinak. Málokterý z alternativních směrů odhaluje a napravuje vnitřní příčiny nemocí. V podstatě tedy mezi oběma přístupy není žádný rozdíl. Návod na hledání vnitřních příčin nemocí můžete najít například v knihách Miroslava Hrabici - Co nám tělo říká, aneb po stopách nemocí, nebo Význam nemocí od Lise Bourbeau. Zatím jsem se ve své praxi nesetkal, že by se pan Hrabica v něčem mýlil. Pokud o knihu budete mít zájem, můžete si ji pořídit například zde.

V případě léčení je prvním krokem odstranění duchovních příčin onemocnění. Pod tím si můžete představit aktivní působení nahromaděné karmy a všechna prožitá traumata. Obojí je možno zpracovat konkrétními technikami, které se na tyto oblasti specializují. To je ovšem pouze počáteční nasměrování. Co s tím ale dál? Komunikovat můžete s celkovou bytostí svého fyzického těla, zeptat se, jak se tělo cítí, co mu vadí a s čím je naopak spokojeno. Bytost těla je schopna zprostředkovat všechny vaše potřeby k odstranění fyzických neduhů. Můžete jít ale ještě dále či hlouběji. Můžete se obrátit přímo na konkrétní problematický orgán. Zeptat se ho na příčiny jeho problémů a způsobu jejich odstranění. Můžete se s ním také domluvit na nápravě již proběhlých patologických změn. Tato vaše komunikace může v případě potřeby probíhat až na úroveň každé buňky. Jak to ale prakticky udělat? Každá komunikace má svá pravidla a svůj jazyk. Základním předpokladem je změnit úroveň své mozkové činnosti. V průběhu komunikace váš mozek musí pracovat v hladině théta, tedy v rozmezí 3 – 8 Hz. Jedná se o stav, kdy je vaše tělo tak uvolněné, že je vůbec nevnímáte a vaše vědomí se nachází výhradně v oblasti mysli. Problém však nespočívá pouze v tom, jak tohoto stavu dosáhnout. Mnohem náročnější je tento stav udržet a přitom neusnout. K nácviku této dovednosti je vhodné využít noční odpočinek. Vhodná jsou zejména období, když nemůžete na začátku spánku usnout, když se uprostřed noci probudíte, nebo když se ráno vzbudíte a nemusíte ještě vstávat. V těchto situacích se vám buď vaše snaha povede, nebo prostě usnete, což nebude moc vadit. V případě zájmu se můžete o práci s mozkovou činností dozvědět víc v knize Josého Silvy, kterou si můžete v elektronické podobě zakoupit zde.

Vaše tělo vám bude vděčné, pokud s ním budete často komunikovat a budete ho pravidelně opečovávat přísuny Lásky a Světla.


LLV –cerven 2024

Zpět
Vytiskni stránku