NÁMĚTY


Archetypální vnitřní bytosti

Co si pod tímto názvem můžeme představit? Pokud máte představu o obsahu vývojové psychologie, tak je vám to jasné. Pokud ne, tak se jedná o vnitřní dítě, vnitřní ženu a vnitřního muže. Jedná se o archetypální bytosti, které by svým vzhledem měly odpovídat vašemu věku a pohlaví. Pokud tomu tak není, pak s vaším životem není něco v pořádku. Jedná se tedy o jakési vnitřní zrcadlo, které ukazuje váš aktuální životní stav. Tyto bytosti ve svém souhrnu tvoří více, či méně dokonalou rodinu. Vize těchto bytostí je obdobná, jako když vašeho malého potomka necháte nakreslit obrázek vaší rodiny.

V tomto případě pojďme od všeobecného ke konkrétnímu. Pokud tyto archetypální bytosti spatříte, budete z nich mít nějaký celkový dojem. Je prostředí vaší vnitřní rodiny láskyplné a harmonické, nebo tam panuje nějaké napětí? Stav, který ve svém vnitřním prostředí spatříte, ukazuje na váš aktuální stav. Ten se pochopitelně může v průběhu času značně měnit. Pokud s tímto stavem nejste spokojeni, je vhodné s těmito bytostmi navázat kontakt a zjistit, co jim vadí a s čím nejsou spokojeni. Tyto připomínky pak můžete cíleně uplatnit při změnách ve svém životě.

Dalším ukazatelem vašeho stavu je vzhled a chování jednotlivých archetypálních bytostí. Odpovídají svojí poměrnou velikostí vašemu věku a pohlaví, nebo je tomu jinak? Je například vaše vnitřní dítě větší než jeho rodiče? Pak se zřejmě ve svém životě chováte dětinsky a neracionálně. Jste žena a váš vnitřní muž se vám zobrazuje mnohem větší, než žena? Vaše vnitřní žena má zanedbaný zevnějšek? Odtahuje se od vašeho vnitřního muže? Pak s vaší ženskostí není něco v pořádku a je zapotřebí s vaší vnitřní ženou promluvit a zjistit, co se jí na vašem životě nelíbí. Obdobně je tomu i v případě, že jste muž a váš vnitřní muž strádá. Důležitá je také stavba jejich těl a úroveň oblečení. Jedná se tedy o zpětnou vazbu, která vám umožňuje vidět věci, které si ve svém životě neuvědomujete. V tom je hlavní přínos kontaktu s těmito bytostmi. Mimo to ve svých vnitřních bytostech můžete najít velmi dobré přátele.

Otázkou zůstává, jak se k těmto bytostem dostat. Je to úplně stejné, jako tomu bylo u vnitřních bytostí těla. Na počátku se vám to může zdát být těžké. Když si k nim však jednou najdete cestu, další kontakty s nimi už budou snadné. Při kontaktu s nimi vám nedoporučuji snažit se mentálně změnit jejich vzhled. Ten vám má naopak sloužit jako východisko pro provádění osobních změn. Časem se jistě dopracujete k tomu, že neuplyne ani jeden den bez setkání s nimi. Přeji vám v tom mnoho úspěchů.


LLV –cervenec 2024

Zpět
Vytiskni stránku