NÁMĚTY

 

Zi

Rostlinné inkarnace

Věřte – nevěřte, bylo – nebylo, za sedmero světy, za sedmero dimenzemi. Jsem Zi a toto je můj příběh.

Mám radost, připadám si, jako když se vracím domů. Nejvíc ze všeho mne láká zelená barva rostlin. Proti dřívějším inkarnacím mi přijde taková živá a veselá. Před očima mám krásné velké stromy, ano, do nich se chci inkarnovat. Míjím je však a nořím se do nízkého mechu, který oduševňuji. Nejdřív si uvědomuji velké zklamání. Pak si ale uvědomuji, že i v této oblasti musím začít od začátku. V této mojí inkarnaci si poprvé uvědomuji rozdíl mezi mnou a okolním prostředím. Vnímám působení svého okolí. Cítím vodu, která na mne dopadá, cítím ale i chlad, když se tato voda mění v led. Na tyto změny se učím reagovat. Zajímavou zkušeností jsou moje vnitřní prožitky, které si začínám na základě okolních vlivů uvědomovat. Vzhledem k mojí jednoduchosti čas plyne velmi pomalu. Nejdřív je to nuda, později se ale na každou změnu těším a začínám si ji užívat. Postupně se dostávám do stavu, kdy už tuto existenci důvěrně znám, a začínám toužit po jiné, složitější inkarnaci.

Na základě této mojí touhy se vtěluji do rostliny na úrovni trav. Je to pro mne něco zcela nového. Uvědomuji si všechny dřívější, už důvěrně známé vjemy. Přibývá k nim ale jeden zcela nový jev. Tím je skupinová sounáležitost. Začínám si uvědomovat, že na světě nejsem samo, ale že jsem obklopeno spoustou obdobných bytostí, jako jsem já. Postupně se učím se svými druhy komunikovat. Informace si předáváme nejen energeticky nad zemí. Naší velmi důležitou součástí jsou kořeny, kterými jsme doslova propojeni. Díky nim si uvědomujeme dvě zcela rozdílná prostředí. Tyto vjemy se pak učím slučovat do jednoho informačního celku. Naše vzájemná komunikace probíhá hlavně prostřednictvím kořenů. Tato komunikace je tak komplexní, že nám navozuje pocit jednoty. Novou zkušeností je také poměrně krátká délka aktivního života. Jedná se o celý cyklus, který zahrnuje aktivní existenci, umírání, dobu útlumu a nakonec znovuzrození do aktivního období. V těchto inkarnacích smrt beru jako naprostou přirozenost a nedělám si z ní žádné starosti. Jedná se o mnoho inkarnací, než se s touto problematikou důvěrně seznámím. Nakonec se tak ale přece děje a já začínám toužit po změně. Znovu se začínám zasněně dívat směrem vzhůru, do zelených korun velkých stromů.

O to větší je moje překvapení když se na místo velkého stromu inkarnuji do malého semínka, ve kterém jsou nahuštěny všechny potřebné informace pro růst nového stromu. V tomto malém semínku prožívám zázrak zrození. Cítím v sobě neskutečnou sílu. Pozvolna rostu, moje kořeny prorůstají hlínou do stále větší hloubky. Vnímám, jak prostřednictvím kořenů čerpám živiny, které využívám pro svůj rychlý růst. Můj kmen roste vzhůru, až se nakonec rozrůstá do košaté koruny. Moje větve jsou hustě olistěné a spokojeně šustí ve větru. Je to další velké životní dobrodružství, které mám možnost prožívat. Uvědomuji si svoji sílu a individualitu. Mým nejsilnějším vnitřním prožitkem je opět pocit individuality. Komunikuji sice s ostatními stromy ve svém okolí, stejně jako tomu bylo v minulosti, přesto si ale stále víc uvědomuji samo sebe. Oživuji stále větší a silnější strom. Můj životní cyklus se opět značně prodlužuje. Nesetkávám se však pouze s příjemnými prožitky. Čím jsem větší, tím víc se musím potýkat s nepřízní počasí. Moji korunu bičují silné větry a dokonce do ní udeří i blesk. Strádám také díky suchu, které negativně ovlivňuje můj reprodukční cyklus. V průběhu času se na mém vzhledu objevují nové šrámy. V tomto svém dalším dobrodružství postupně oživuji různé rostlinné formy, ve kterých získávám další individuální zkušenosti. Společným jmenovatelem všech těchto inkarnací je místní příslušnost. Kde se moje semínko uchytí, tam vyrostu a tam trávím celý svůj život. Ve svém okolí však vidím různé tvory, kteří se volně pohybují po okolí. Občas se některý z nich otře o můj kmen, jako by mně lákal k dalším, tentokrát pohyblivý dobrodružstvím. Proto se moje pozornost začíná ubírat tímto směrem. Vnímám různé druhy živočichů, kteří žijí na zemi i pod ní. Chci se stát jedním z nich.

To už je ale jiný příběh.

LLV – květen 2021

Zpět
Vytiskni stránku