NÁMĚTY

 

Politika

Spousta z nás se k politice dlouhodobě staví zády, aktivně se do ní nezapojují a tvrdí, že je politika nezajímá. Dokonce bych řekl, že samotný pojem politika má v mnohých očích stejně negativní obsah jako peníze. Obojí však podstatným způsobem ovlivňuje náš život. Bez peněz, chcete-li bez zpracování problematiky prvních tří čaker, nejde rozvíjet duchovní oblast, natož pak dosáhnout osobní svobody. Spousta z nás však toto pravidlo trvale ignoruje.

Je pravda, že současný politický systém je špatný a pro nás občany škodlivý. Pasivní postoj však není příliš moudrý, protože tento postoj pouze podporuje stávající systém. Při stávajících omezeních snad již nikdo nemůže pochybovat o tom, že právě politika zásadním způsobem ovlivňuje náš každodenní život. Z důvodu nepochopení a lenosti jsme svoji suverenitu a právo o ní rozhodovat předali do rukou našich zástupců. V této souvislosti jsme však zapomněli na jeden důležitý aspekt tohoto rozhodnutí. Tímto důležitým aspektem je kontrola a z ní vyplývající možnost svého zvoleného zástupce odvolat, případně uplatnit právo veta.

Je nás sice mnohem víc, než těch, kteří nám ve svém zájmu vládnou. Přes to nedokážeme prosadit ani svoje základní práva a zájmy. Naši vládci přitom před námi nic netají a předem nám říkají, jaké s námi mají plány. Problém je pouze v naší pasivitě a nezájmu si potřebné informace získat. Pokud se už najde někdo, kdo na tyto plány poukáže, je zařazen do kategorie konspirátorů. Tyto informace jsou pak znevěrohodněny jako nepravdivé konspirace. Historie nám v této souvislosti ukazuje, že se doba mezi vznikem „konspirační“ teorie a tím, kdy se tato konspirace stává realitou, neustále zkracuje. V této souvislosti doporučuji, abyste si zjistili kdo, kdy, kde, a za jakým účelem pojem „konspirační teorie“ vznikl.

Naše pasivita se projevuje i v tom, že nejsme ochotni reagovat na politické (společenské) změny, které se nás přímo negativně dotýkají. Za našimi zády, bez našeho vědomí a souhlasu, byla podepsána spousta mezinárodních smluv, které zásadním způsobem ovlivňují politické poměry a naše životní podmínky. Tímto způsobem jsme celou situaci nechali zajít až příliš daleko.

Dostalo se nám té výsady, že žijeme v době velkých změn, kdy se rozhoduje o dalším směřování lidstva. Pokud nechceme být pouze pasivním účastníkem těchto změn, máme nejvyšší čas se nad otázkami spojenými s politikou zamyslet a změnit k ní svůj dosavadní postoj. Vzhledem k tomu, že v letošním roce u nás proběhnou volby do poslanecké sněmovny, máme k tomu nejvyšší čas. Nemluvě o tom, že to může být naše poslední možnost. Z těchto důvodů jsem se rozhodl na některé rádoby „konspirační“ teorie z této oblasti v několika dalších příspěvcích upozornit.

LLV – únor 2021

Zpět
Vytiskni stránku