NÁMĚTY


Espaňa 2050

Pokud jste se seznámili s informacemi o knize Klause Schwaba Velký reset, mohli jste ji brát jenom jako literární dílo obdobné dílům George Orwella Farma zvířat, či 1984. Z tohoto omylu vás může vyvést projev španělského premiéra Pedra Sáncheze, který přednesl 20. května 2021 v Madridu.

Jedná se o ambiciózní plán, který má být v rámci Španělska realizován do roku 2050. Tento plán je rozpracováním Schwabova programu Agenda 2050. Zmíněný program je podrobně rozpracován a sepsán na téměř sedmistech stranách. Projev byl symbolicky přednesen v Muzeu královny Sofie. Pro neznalé se jedná o poukázání na plánovanou a probíhající islamizaci Evropy. O této prezentaci informoval Web Echo24 ve svém článku Mráz přichází z Madridu. Uvedený článek si můžete přečíst zde. Další články na toto téma můžete najít zde a zde.

Tyto články jsou pozitivně laděny a orientovány na rádoby ekologické přínosy tohoto programu. Články ukazující  negativní stránky tohoto programu již z internetu zmizely. Celý materiál se vám asi nebude chtít studovat, proto vás v následujících řádcích seznámím alespoň s nejmarkantnějšími oblastmi tohoto plánu. 

  • Pod záminkou ochrany klimatu budou zavedena opatření, která dovedou společnost ke značnému zchudnutí. Toho má být dosaženo navozením individuální viny občanů za globálním oteplování.
  • Bytová otázka má být realizována prostřednictvím výstavby sociálních bytů s regulovaným nájemným a novými formami vlastnictví nemovitostí. Mezi ně má patřit klouzavé vlastnictví a sdílený majetkový list. Další formou má být komunitní bydlení, kde na čtyři ložnice mají připadat společné prostory, kuchyně, koupelna, WC a prádelna. To všechno má vést k poslušnosti jejich obyvatelů. Pokud je to pro vás nepředstavitelné, tak tento model funguje již dnes v Šanghaji.
  • Podstatných změn má doznat i oblast dopravy. Má se jednat o zákaz krátkých letů, delší lety mají být daněny podle vzdálenosti. Lidé mají jezdit elektrifikovanou hromadnou dopravou. Osobní vlastnictví automobilů má být ukončeno prostřednictvím enormního zdanění. Nahrazeno má být sdíleným používáním elektrických aut. Jejich zdanění má být realizováno opět na základě ujetých kilometrů. Proto nebude zapotřebí velkého množství nabíjecích stanic.
  • Mají být zavedeny vyšší daně na tabák, alkohol, cukr a všechny neekologické výrobky vyrobené z fosilních surovin. Například všechny plasty. Takto zdaněno má být i živočišné maso, které má nahradit například upravený hmyz.
  • Pracovní smlouvy na dobu neurčitou mají být zrušeny a nahrazeny smlouvami na dobu neurčitou. Pracovat se má do 70 let. Například v démonizované Číně to aktuálně dělá 55 let u mužů a 50 let u žen. Část důchodu má být vyplácena prostřednictvím úhrady nájmu. V současnosti ve Španělsku probíhá u důchodců testování minimálních měsíčních životních nákladů do 100 EUR. Do této oblasti patří i zavedení nepodmíněného příjmu.
  • Plánována je také islamizace Španělska.
  • Všechna tato a mnohá další opatření mají vést k naprostému podmanění stávajícího obyvatelstva, fašizaci společnosti a zavedení Nového světového řádu.

Akce se zúčastnil i místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič ze Slovenska, kterému se projev líbil a uvedl, že se bude postupně realizovat v rámci celé EU.

V podstatě se má jednat o zásadní změnu stávající společnosti. Španělsko je v tomto procesu dál než u nás a jeho představitelé se již k tomuto projektu nebojí veřejně hlásit. Z toho lze usuzovat, že jsou již přesvědčeni o nezvratnosti tohoto procesu v jejich zemi. Naši politici zatím tuto odvahu nemají. Piráti sice některé zmíněné prvky tohoto programu prezentovali, když se však setkali s nepochopením svých voličů, tak je raději stáhli. To ale určitě neznamená, že k nim změnili svůj postoj. Pokud si však zvolíme kteroukoli ze stávajících parlamentních stran, tak tuto odvahu určitě rychle najdou. Při podrobnějším pohledu však mnohé z uvedených procesů můžete vysledovat už i u nás. Přesto se můžeme domnívat, že se u nás tyto procesy ještě dají zvrátit. Pokud se k uvedeným změnám nekloníte, budete mít možnost svůj postoj vyjádřit v podzimních volbách volbou stran, které mají ve svém programu vystoupení z EU a NATO. Bez toho se Agenda 2050 začne otevřeně realizovat i u nás.

LLV – květen 2021

Zpět
Vytiskni stránku