NÁMĚTY

 

Život v radosti

Křídla radosti

 

Sri Chinmoy

Madal Bal – Zlín 2006

 

Síla lásky

 

Až síla lásky

nahradí lásku k síle,

člověk bude mít nové jméno: Bůh.

 Láska je čistý a zářivý plamen. Jdeme-li po cestě lásky, zjišťujeme, že náš duchovní život, náš vnitřní život, je velmi naplňující. Nemůže být nic většího než láska. Láska je život a život sám je spontánní nektar a blaženost.

Znamená-li láska někoho nebo něco vlastnit, není to opravdová láska, není to čistá láska. Znamená-li láska dávat a stát se jedním se vším, s lidstvem a Božskostí, je to opravdová láska. Opravdová láska je naše úplná jednota s předmětem lásky a vlastníkem lásky. Kdo je vlastníkem lásky? Bůh.

Koho milujeme? Milujeme Nejvyššího uvnitř každého člověka. Když milujeme tělo, spoutáváme se. Když milujeme duši, osvobozujeme se. Je to duše v jednotlivci. Nejvyšší v každé lidské bytosti, koho musíme milovat.

Čistou lásku můžete vědomě dát druhým, pokud cítíte, že když s nimi mluvíte nebo na ně myslíte, dáváte jim část svého životního dechu. Tento životní dech nabízíte právě proto, že cítíte, že vy a zbytek světa jste úplně a neoddělitelně jedním. Tam, kde je jednota, je vše čistou láskou.

 

Zpět
Vytiskni stránku