Petice - překlad

 

Apelace na solidaritu !
 

    Jde o to poslat dopis na Nigerijské úřady ve prospěch Safye Husseini Tungar-Tudu, mladé nigerijské dívky, která byla ve své zemi odsouzeno k smrti za to, že otěhotněla jako neprovdaná žena.
 

    Takový akt se tam považuje za těžký přestupek proti islámskému fundamentalistickému právu, které v její zemi má i funkci trestního práva. Jestliže nebude vyvolán silný mezinárodní tlak, bude Safya asi za měsíc postavena do hrobu, do poloviny těla zasypána a potom ji obyvatelky její vesnice ukamenují k smrti. V současné době je v domácím vězení ve svém domě, kde smí několik týdnů své dítě kojit. Potom jí však hrozí smrt (to bylo potvrzeno organizací Amnesty International).
 

    My se můžeme pokusit tuto věc ovlivnit tak, že napíšeme na nigerijské velvyslanectví v Římě dopis, kterým požádáme prezidenta Republiky Nigéria o milost. Ale musí to být mnoho dopisů a proto vás prosím, abyste tuto výzvu poslali svým přátelům (nezapomeňte i na ty, kteří nemají E-mailovou adresu) a poproste je, aby okamžitě napsali na velvyslanectví. Když nebudeme činní okamžitě, je nebezpečí, že bude pozdě.
 

    A ještě poslední podrobnosti. Jako vždy v takových případech byl otec toho dítěte pro nedostatek důkazů propuštěn.
 

    Neměli bychom na okraji hrobu přihlížet takové intoleranci, ignoranci, nespravedlnosti a lži. Musíme projevit svou solidaritu tím, že napíšeme následující dopis na :
 

    Ambasciata della Nigeria
    A l'attention de l'Ambassadeur
    Via Orazio, 18
    00193 Roma
    Itálie 
    nebo poslat e-mail na : embassy@nigerian.it
    Monsieur l'Ambassadeur,
    Je vous prie de demander au President de la Republique du Nigeria de
    sauver la vie de Safya Husseini-Tungar-Tudu.
 

    Merci !
    podpis
    P.S. z původního pramene:
 

    Prosím Vás, abyste tento e-mail poslali pokud možno nejméně 20-ti dalším známým a přátelům.
    Používejte jednoduše své e-mailové programy. 
    Jean-Pierre Pigache

 

Zpět
Vytiskni stránku