FOTOGALERIE

  

 

Fotogalerie - Antény 2021


Poslední dobou je většina naší pozornosti směřována na covidovou problematiku. V jeho stínu pak bez naší větší pozornosti probíhá instalace nových bezdrátových technologií 5G. Více informací o této problematice a jejich širších souvislostech najdete na těchto internetových stránkách.  Vzhledem k důležitosti této oblasti jsem se rozhodl v tomto roce přijít se svojí troškou do mlýna.

Vysokofrekvenční techniku jsem řádně vystudoval na vysoké škole spojovacích technologií a po jejím ukončení jsem v tomto oboru i pracoval. Mám tedy v této oblasti jak teoretické znalosti, tak praktické zkušenosti. V rámci studia byla vysokofrekvenční technika nejsložitějším předmětem plným vyšší matematiky. Tuto oblast vám zpřístupním v duchu závěrečných slov našeho učitele, profesora Adámka, který nás ujistil, že i když dané problematice budeme rozumět sebevíc, v praxi nám stejně nezbude nic jiného než lézt po střeše, nebo běhat po poli a hledat místo s nejlepším příjmem. Ani přes značnou teoretickou složitost totiž není možno vzít v úvahu všechny aspekty, které tato problematika obsahuje. Po praktické stránce mohu dosvědčit, že vystavení vyšším dávkám elektromagnetické energie oslabuje celkovou imunitu. V mém případě se to projevovalo velkou únavou, častými nemocemi, vypadáváním vlasů, žaludečními vředy a neschopností zplodit syna. Po změně zaměstnání trvalo několik let, než se mi tento stav prostřednictvím alternativních metod podařilo napravit.

Domnívám se, že nemá cenu vás zatěžovat odbornými informacemi, které by vám stejně bez znalosti základů a širších souvislostí k ničemu nebyly. Pro laickou potřebu vám bude stačit, když si budete pamatovat několik základních informací.

-       čím je přenášený kmitočet vyšší, tím je pro vaše zdraví škodlivější

-       elektromagnetické záření má zásadní dopady na celou biologickou oblast

-       je vždy lepší drátový přenos (včetně světelného kabelu), než přenos bezdrátový (WiFi, bluetooth apod.)

-       veškeré elektromagnetické záření se v daném prostoru sčítá

-       elektromagnetické záření dopadající na pevnou hmotu vytváří teplo

-       úroveň elektromagnetického záření klesá se vzdáleností od jeho zdroje

-      jsou ale i jiná, společenská rizika, kvůli kterým se bezdrátový přenos zavedl a rozvíjí

Ve vlastním zájmu bude dobré, když o této oblasti budete vědět co nejvíc. Proto vám doporučuji navštívit internetové stránky, které se tomuto tématu podrobně věnují. Odbornou přednášku na toto téma najdete zde.

Pokud v této oblasti budete chtít podniknout nějaké praktické kroky, doporučuji vám tyto stránky.

Letošní fotogalerie vás seznámí s různými typy antén, jejich využitím a tím i jejich nebezpečností pro vás.

LLV – prosinec 2020

 

Zpět
Vytiskni stránku